Pastinaak-zaden-pitten-brood
Meer info over Pastinaak

Serveer dit stevige brood boordevol pastinaak, zaden en pitten met wat roomboter bij het ontbijt, met een groene salade of naast romige (prei)soep.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de pastinaken en rasp ze met een grove rasp. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen. Vet een cakeblik in met olijfolie. Meng de rest van de olijfolie met de pastinaak, citroenschil, chiazaad, peterselie, zout, eieren en yoghurt. Houd 2 eetlepels van de gemengde pitten en zaden apart en meng de rest door het pastinakenmengsel. Meng goed door elkaar. Zet dat 5 minuten apart. Meng in een andere kom het meel, bakpoeder en zuiveringszout. Meng het meel met het pastinakenmengsel tot een stevig beslag. Schep het beslag in het cakeblik en bestrooi met de achtergehouden pitten en zaden. Bak het brood 25-30 minuten in de oven totdat het iets gerezen is, gaar is en terugveert als je er licht op drukt. Laat 5 minuten afkoelen en haal het brood dan uit de vorm. Laat afkoelen of serveer direct. 

Ingrediënten

Bijgerecht 6 personen:

75 ml fruitige olijfolie
220 gr pastinaken
1 citroen
2 el chiazaad
100 gr gemengde pitten en zaden (zoals zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad en hennepzaad)
1 handvol peterselie
2 eieren
2 el volle yoghurt
120 gr (spelt)meel
1 tl bakpoeder
½ tl zuiveringszout
flinke snuf zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?