Pastinaaksoep met gebakken peer*

Meer info over Pastinaak

Ingrediënten

Voorgerecht voor 2 of 3 personen:

400 gr pastinaak, schoon en in stukken gesneden
1 ui geschild en in stukken gesneden
2 peren, geschild en in stukken gesneden
½ l kippen- of groentebouillon
zout en peper
beetje boter

evt: pijnboompitjes of hazelnootstukjes (even geroosterd in een droge koekenpan), crème fraîche, blauwschimmelkaas

Dit is een recept van abonnee Leny.

Bak in een grote pan de ui, pastinaak en één peer in de boter op zacht vuur. Voeg na zo’n 10 minuten de bouillon toe en laat even sudderen op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer (prik met een vork om te zien of de pastinaak gaar is) en breng op smaak met zout en peper. Bak in de koekenpan de andere peer(stukjes). Serveer de soep met gebakken peer en eventueel het andere garnituur.

 

Ingrediënten

Voorgerecht voor 2 of 3 personen:

400 gr pastinaak, schoon en in stukken gesneden
1 ui geschild en in stukken gesneden
2 peren, geschild en in stukken gesneden
½ l kippen- of groentebouillon
zout en peper
beetje boter

evt: pijnboompitjes of hazelnootstukjes (even geroosterd in een droge koekenpan), crème fraîche, blauwschimmelkaas

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?