Schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Bak in de soeppan de ui in olijfolie. Voeg de pastinaak toe en roerbak even mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep in 15 minuten gaar. Maak intussen de pesto door de kervel met de knoflook en de pijnboompitten in de keukenmachine of vijzel te pureren of fijn te wrijven. Schenk de olijfolie er in een straaltje bij en voeg de kaas toe. Breng de pesto op smaak met versgemalen zout en peper. Neem de soeppan van het vuur en pureer de pastinaak met de staafmixer. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout. Schep de soep in 4 diepe borden of kommen en schep er een beetje kervelpesto in.
Pastinaaksoep met kervelpesto
Meer info over Pastinaak
Ingrediënten
500 gr pastinaken2 uien, in ringen
olijfolie om te bakken
1 l groentebouillon
30 gr verse kervel
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
4 el olijfolie
3 el versgeraspte oude kaas
Ingrediënten
500 gr pastinaken
2 uien, in ringen
olijfolie om te bakken
1 l groentebouillon
30 gr verse kervel
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
4 el olijfolie
3 el versgeraspte oude kaas
2 uien, in ringen
olijfolie om te bakken
1 l groentebouillon
30 gr verse kervel
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
4 el olijfolie
3 el versgeraspte oude kaas
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!