Snijd de patisson in parten en kook deze parten met de ui in 20-25 minuten gaar in de bouillon. Pureer met een staafmixer. Zet de soep weer op het vuur en voeg naar smaak mosterd en komijn toe. Schep de soep in kommen en serveer met een schepje crème fraîche erin en strooi er wat marjolein over.
Patisson-mosterdsoep*
Meer info over Patisson
Ingrediënten
1 l groentebouillon1 patisson
1 ui, in ringen
1-3 el grove mosterd
1-2 el gemalen komijn
Voor de garnering:
crème fraîche en marjolein
Ingrediënten
1 l groentebouillon
1 patisson
1 ui, in ringen
1-3 el grove mosterd
1-2 el gemalen komijn
Voor de garnering:
crème fraîche en marjolein
1 patisson
1 ui, in ringen
1-3 el grove mosterd
1-2 el gemalen komijn
Voor de garnering:
crème fraîche en marjolein
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!