Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd 4 rondjes uit de bladerdeegplak, rondjes van ongeveer 10 cm doorsnede. Leg die rondjes met wat ruimte ertussen op een bakplaat. Meng de gemalen amandelen met de suiker, het vanille-extract, de amandelessence en het eiwit. Verdeel het mengsel over de deegrondjes, circa 2 eetlepels per rondje. Laat rondom een rand van 1 cm vrij. Snijd de peren in de lengte in dunne plakjes, maar laat ze aan de steelkant aan elkaar zitten zodat je ze kunt uitwaaieren. Leg een peerwaaier op elk rondje deeg. Bak de taartjes tot ze beginnen te rijzen, circa 10 minuten, schakel de oven dan terug naar 180°C en bak de taartjes goudbruin. Neem ze uit de oven en bestrijk ze met de jam.
Peren-amandeltaartjes
Meer info over Peren
Ingrediënten
4-6 plakjes bladerdeeg, op elkaar, tot één dunne plak uitgerold50 gr gemalen amandelen
4 el suiker
1 tl vanille-extract
½ tl amandelessence
1 eiwit
2 stevige rijpe peren, zonder klokhuis, in vieren
abrikozenjam aangelengd met een beetje warm water voor de glans
Ingrediënten
4-6 plakjes bladerdeeg, op elkaar, tot één dunne plak uitgerold
50 gr gemalen amandelen
4 el suiker
1 tl vanille-extract
½ tl amandelessence
1 eiwit
2 stevige rijpe peren, zonder klokhuis, in vieren
abrikozenjam aangelengd met een beetje warm water voor de glans
50 gr gemalen amandelen
4 el suiker
1 tl vanille-extract
½ tl amandelessence
1 eiwit
2 stevige rijpe peren, zonder klokhuis, in vieren
abrikozenjam aangelengd met een beetje warm water voor de glans
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!