Perzische bleekselderijsoep
Meer info over Bleek(groen)selderij

Dit recept is gebaseerd op een traditionele Perzische Nieuwjaarssoep die Ash Reshteh heet. Het is een goedgevulde soep met kruiden, noedels en bonen. NIeuwjaar of niet, we krijgen geen genoeg van deze soep. De noedels symboliseren geluk en voorspoed en dat kunnen we natuurlijk het hele jaar wel gebruiken.

Snipper de knoflook en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en bleekselderij 5 minuten. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe. Hak de dille, peterselie en koriander fijn. Voeg de kruiden toe aan de soep en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de overige eetlepel olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui. Voeg de kurkuma toe en fruit de ui zachtjes tot het heerlijk zacht is. Voeg het uimengsel toe aan de soep. Giet de bonen af en voeg ze na 20 minuten toe aan de soep. Kook de soep nog 10 minuten. Voeg net voordat je gaat eten de noedels toe en kook die zo lang als op de verpakking aangegeven staat. Breng de soep op smaak. Serveer de soep naar wens gegarneerd met fêta en knapperige uitjes.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen of voorgerecht 4 personen:

1 struik bleekselderij
2 tenen knoflook
1 grote ui
1 tl kurkuma
50 gr dille
50 gr platte peterselie
50 gr koriander
1 bouillonblokje
150 gr eiernoedels
2 el olijfolie
400 gr gemengde bonen (niet uitgelekt gewicht)
eventueel wat fêta
eventueel knapperige uitjes
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?