Peterselie-Knoflookchampignons op toast met blauwe kaas

Meer info over Champignons
Dit is een recept van Michael van der Struijs, toenmalig chef kok van Villa Augustus.

Ingrediënten

Lunchgerecht voor 2 personen

¼ bosje peterselie
2 tenen knoflook
350 gram champignons
½ ui
½ dl Vermout (of Noilly Prat)
4 sneetjes witbrood
klontje boter
snufje zout en peper
80 gram milde blauwe kaas (Danish bleu of Lady’s blue)

Snijd de peterselie fijn en snijd de ui klein. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Laat een klontje boter in een koekenpan uitbruisen en bak hierin de champignons tot ze lekker bruin beginnen te kleuren. Pers de knoflook erboven uit en voeg peterselie en uitjes toe, bak deze ongeveer 3 minuten mee. Doe de Vermout erbij en laat de alcohol even verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de boterhammen in met boter en bak ze aan beide kanten bruin in een koekenpan.

Verdeel de toast over 2 voorverwarmde borden. Schep de champignons erop en kruimel  de blauwe kaas eroverheen.

Ingrediënten

Lunchgerecht voor 2 personen

¼ bosje peterselie
2 tenen knoflook
350 gram champignons
½ ui
½ dl Vermout (of Noilly Prat)
4 sneetjes witbrood
klontje boter
snufje zout en peper
80 gram milde blauwe kaas (Danish bleu of Lady’s blue)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?