Pindasoep met kip en taugé*

Meer info over Tauge

Ingrediënten

2 el olie
1 ui
250 gr kipfilet
1 1/2 l kippenbouillon (pot)
1/2 pot pindakaas
100 gr taugé

Pel en snipper de ui. Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze zachtjes lichtbruin. Voeg de bouillon toe en breng de soep al roerende aan de kook. Voeg de pindakaas toe en laat die al roerende oplossen tot er een licht gebonden soep ontstaat. Laat de soep 15 minuten heel zachtjes doorkoken. Warm de taugé de laatste 5 minuten mee. Lekker met plakjes banaan en 1 eetlepel fijngesneden bladselderij als garnering.

Ingrediënten

2 el olie
1 ui
250 gr kipfilet
1 1/2 l kippenbouillon (pot)
1/2 pot pindakaas
100 gr taugé
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?