Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Rasp de knoflook fijn. Klop een marinade van de olijfolie, het sap van de citroen, knoflook en specerijen. Breng op smaak met zout en peper. Meng dit door de bloemkoolroosjes en zorg dat ze overal goed met de marinade bedekt zijn. Rooster de bloemkool in 35-40 minuten gaar met hier en daar wat geblakerde randjes.
Snijd ondertussen de kruiden fijn en meng met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de rode ui in zeer dunne ringen. Meng er met je handen de azijn en een snuf zout door en zet even weg, zodat de ui mooi roze kleurt en de smaak wat minder scherp wordt. Bereid de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de pitabroden met wat bloemkool, yoghurtsaus, ingelegde ui, granaatappelpitjes en eventueel wat dukkah.