Pita bloemkoolshoarma

Meer info over Bloemkool
We marineren roosjes bloemkool in een shoarma-specerijenmengsel. Je kunt alle elementen voor het gerecht gemakkelijk van te voren klaar maken. Dan hoef je rond etenstijd enkel de bloemkool nog in de oven te schuiven en de broodjes af te bakken en zit je in een mum van tijd aan tafel.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 bloemkool
1 citroen
3 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl kurkuma
½ tl kaneel
½ tl chilivlokken
4 pita- of platbroden
2 volle el Griekse yoghurt
15 gr munt, peterselie en/of dille
pitten van ½ granaatappel
½ rode ui
½ el rode wijnazijn
eventueel 2 el dukkah (Egyptisch noten-specerijenmengsel, zie recept op onze website of koop kant-en-klaar in een ruim gesorteerde supermarkt)
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Rasp de knoflook fijn. Klop een marinade van de olijfolie, het sap van de citroen, knoflook en specerijen. Breng op smaak met zout en peper. Meng dit door de bloemkoolroosjes en zorg dat ze overal goed met de marinade bedekt zijn. Rooster de bloemkool in 35-40 minuten gaar met hier en daar wat geblakerde randjes.

Snijd ondertussen de kruiden fijn en meng met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de rode ui in zeer dunne ringen. Meng er met je handen de azijn en een snuf zout door en zet even weg, zodat de ui mooi roze kleurt en de smaak wat minder scherp wordt. Bereid de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de pitabroden met wat bloemkool, yoghurtsaus, ingelegde ui, granaatappelpitjes en eventueel wat dukkah.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 bloemkool
1 citroen
3 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl kurkuma
½ tl kaneel
½ tl chilivlokken
4 pita- of platbroden
2 volle el Griekse yoghurt
15 gr munt, peterselie en/of dille
pitten van ½ granaatappel
½ rode ui
½ el rode wijnazijn
eventueel 2 el dukkah (Egyptisch noten-specerijenmengsel, zie recept op onze website of koop kant-en-klaar in een ruim gesorteerde supermarkt)
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?