Pita met kikkererwten en paprika
Meer info over Paprika

Een soort broodje shoarma, maar dan vegetarisch.

Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet daarna de oven op 200°C. Snijd de ui in ringen en de paprika in blokjes. Giet de kikkererwten af en spoel om. Plaats de kikkererwten, ui en paprika op een bakplaat en vermeng met de olijfolie en specerijen. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de kikkererwten 30 minuten in de oven tot ze knapperig zijn en de uien en paprika zacht zijn geworden. Snijd de pitabroodjes open en besmeer de binnenkant met hummus of iets anders romigs van je keuze. Verdeel de blaadjes sla erover en schep het ovenmengsel in de broodjes. Maak naar wens af met fêta, sambal en knoflooksaus.

Ingrediënten

Lunchgerecht 2 personen:

2 pitabroodjes
400 gr gekookte kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 rode ui
1 paprika
2 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
½ tl paprikapoeder
mespuntje chilivlokken
snufje gemalen kaneel
2 handjes slamix
4 el hummus, kruidenroomkaas of avocadopuree
eventueel fêta en/of sambal en/of knoflooksaus voor erbij
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?