Pitabroodjes met gekruide pompoen
Meer info over Pompoen

 

 

Ingrediënten

(Licht) hoofdgerecht 4 personen:

1 flinke pompoen
2 tl komijnpoeder
2 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
2 el olijfolie
8 pitabroodjes
zout en peper

Voor erbij: alles wat je graag op een broodje shoarma of falafel doet zoals slablaadjes, komkommer, tomaat, rode ui, pepertjes, ingelegde kool en knoflooksaus

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in parten van ongeveer 1,5 centimeter dik. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi de specerijen erover en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en meng alles door elkaar. Rooster de pompoenparten 30 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Bak daarna de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet alles op tafel en laat iedereen zelf zijn broodjes naar wens samenstellen.

Ingrediënten

(Licht) hoofdgerecht 4 personen:

1 flinke pompoen
2 tl komijnpoeder
2 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
2 el olijfolie
8 pitabroodjes
zout en peper

Voor erbij: alles wat je graag op een broodje shoarma of falafel doet zoals slablaadjes, komkommer, tomaat, rode ui, pepertjes, ingelegde kool en knoflooksaus

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?