Snijd de schoongemaakte ui in kleine stukjes. Haal de zaadjes uit het stukje peper en snijd het pepertje heel fijn. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Verhit de olie in een wok en bak hierin op hoog vuur de uisnippers, de stukjes peper en de spitskoolreepjes gedurende 5 minuten. Strooi het kerriepoeder erover en laat het 1 minuut meebakken. Giet de kokosmelk en de ketjap bij de groenten, warm goed door en dien warm op.

Pittig gebakken spitskool*
Meer info over Spitskool
Ingrediënten
1 ui1/2 rode peper
600 gr spitskool
2 el olie
2 tl kerriepoeder
1 dl kokosmelk
2 el ketjap

Ingrediënten
1 ui
1/2 rode peper
600 gr spitskool
2 el olie
2 tl kerriepoeder
1 dl kokosmelk
2 el ketjap

1/2 rode peper
600 gr spitskool
2 el olie
2 tl kerriepoeder
1 dl kokosmelk
2 el ketjap


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
