
Pittig-zure champignonsoep
Dit recept komt van onze culinaire held Yotam Ottolenghi. Zoals we van hem gewend zijn is de ingrediëntenlijst nogal lang, maar laat dat je niet ontmoedigen. Wij maakten deze soep voor ons kerstdiner met vrienden. Je trekt je eigen bouillon en creëert daarmee verschillende smaaklagen die bij onszelf en onze tafelgasten zeer goed in de smaak vielen. Het is dus zeker de moeite waard. Om er nog meer een maaltijdsoep van te maken kun je gekookte noedels toevoegen.
Ingrediënten
Maaltijdsoep 4-6 personen:1 el olie
2 flinke uien
3 wortels
6 stengels bleekselderij
6 tenen knoflook
75 gr gember
3 stengels citroengras
12 gedroogde pruimen
3 chilipepers
6 stuks steranijs
2 el sojasaus
6 limoenblaadjes (toko)
1 bosje koriander met de wortels eraan (toko) (of gebruik de samengebonden steeltjes van een bosje koriander ter vervanging)
2 el tamarindepasta (kijk voor meer info op onze website bij het recept van Pad Thai zonder vlees)
450 gr (gemengde) champignons
2 limoenen
160 gr taugé
160 gr sperziebonen
zout en peper

Ingrediënten
1 el olie
2 flinke uien
3 wortels
6 stengels bleekselderij
6 tenen knoflook
75 gr gember
3 stengels citroengras
12 gedroogde pruimen
3 chilipepers
6 stuks steranijs
2 el sojasaus
6 limoenblaadjes (toko)
1 bosje koriander met de wortels eraan (toko) (of gebruik de samengebonden steeltjes van een bosje koriander ter vervanging)
2 el tamarindepasta (kijk voor meer info op onze website bij het recept van Pad Thai zonder vlees)
450 gr (gemengde) champignons
2 limoenen
160 gr taugé
160 gr sperziebonen
zout en peper


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
