Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in stukjes. Verdeel de bloemkool in roosjes (maak de roosjes niet te klein, zodat ze dezelfde garingstijd hebben als de aardappel). Rasp het teentje knoflook fijn. Meng de aardappels en bloemkool met de knoflook, olijfolie en harissa. Breng op smaak met zout en peper. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster zo’n 50 minuten tot de aardappel en bloemkool knapperig en gaar zijn.
Maak ondertussen het tahinisausje. Klop daarvoor de tahini, sojasaus, ahornsiroop, rijstazijn en 1 eetlepel water door elkaar tot een glad sausje. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Snijd de bieslook fijn en meng dit met het sesamzaad.
Doe de aardappels in een grote, ondiepe schaal en besprenkel met het tahinisausje. Strooi het bieslook-sesammengsel erover en serveer.