Pittige curry met broccoli
Meer info over Broccoli

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht, 4 personen:

800 gram broccoliroosjes
300 gr rijst
2 uien
4 el olijfolie
2 el Thaise groene curry pasta
400 ml kokosmelk
klein bosje koriander
eventueel 250 gram roze garnalen

Dit is een recept van Ageeth.

Blancheer de broccoliroosjes heel kort, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Kook de rijst. Verhit de olie in een ruime pan of wok en bak de fijngesneden ui ongeveer 2 minuten. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Voeg de broccoli toe en roerbak ook even mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat doorgaren totdat de broccoli beetgaar en warm is. Voeg eventueel op het laatste moment de garnalen toe en warm goed door. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de curry ernaast. Bestrooi met fijngesneden koriander.

Ingrediënten

Hoofdgerecht, 4 personen:

800 gram broccoliroosjes
300 gr rijst
2 uien
4 el olijfolie
2 el Thaise groene curry pasta
400 ml kokosmelk
klein bosje koriander
eventueel 250 gram roze garnalen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?