Pittige Linzensoep*
Meer info over Bleek(groen)selderij

Ideale weekendsoep bijv. voor na het sporten of werken in de tuin. 

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook zachtjes aan. Doe de bleekselderij, paprika en winterwortel erbij en bak mee. Roer de tomatenpuree met het chilipoeder en de shoarmakruiden erdoor. Bak nog 2 minuten heel zachtjes en voeg dan al roerend de bouillon en de droge linzen toe. Voeg ook de kruidnagel en laurier toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep daarna in ongeveer 30-40 minuten zachtjes gaar worden. (Bij linzen uit een blik is de kooktijd korter, slechts 10 minuten, maar met droge linzen is de soep echt lekkerder). Verdeel de linzensoep over 4 diepe borden en schep in het midden een flinke lepel yoghurt. Lekker met grof volkorenbrood en wat blaadjes koriander.

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 winterwortel, in plakjes of blokjes
eventueel 1 rode paprika, in blokjes
2 el olijfolie
1 blikje tomatenpuree
1/2 of 1 el chilipoeder
1/2 el shoarmakruiden
1 liter groentebouillon
1 kruidnagel
2 laurierblaadjes
250 gram rode linzen of 1 blikje linzen (400 gr)
4 el (Griekse) yoghurt

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?