Snijd de pompoen in schijven, haal de pitten eruit maar laat de schil eraan zitten. Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de pompoenschijven op een bakblik met de holle kant naar boven. Maak de knoflook schoon en pers de teentjes fijn boven de pompoen. Besprenkel de schijven met olijfolie. Strooi de chilipoeder over de pompoen. Bedek alles met aluminiumfolie en laat de pompoen in ongeveer een uur gaar worden.
Pittige pompoen uit de oven*
Meer info over Pompoen
Ingrediënten
1 kg pompoenmespunt chilipoeder
4 teentjes knoflook
zout en peper
3 el olijfolie
Ingrediënten
1 kg pompoen
mespunt chilipoeder
4 teentjes knoflook
zout en peper
3 el olijfolie
mespunt chilipoeder
4 teentjes knoflook
zout en peper
3 el olijfolie
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!