Pittige rabarbersaus
Meer info over Rabarber

Deze rabarbersaus is heerlijk bij bijv. een gegrild geitenkaasje of een (vega) worstje van de barbecue.

Snijd de rabarber in stukjes. Snipper het uitje, de knoflook en de gember. Verhit de olie in een steelpan en fruit hierin de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is. Voeg de rabarber, honing, kaneel, chili en een snufje zout toe. Laat het geheel op een laag vuurtje, af en toe roerend, rustig pruttelen tot de rabarber uit elkaar begint te vallen en een saus vormt.

Ingrediënten

400 gr rabarber
1 el olie
4 el honing
1 cm gember
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 tl kaneel of Chinese 5-spices
eventueel ½ tl chilivlokken
snufje zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?