Pittige sperzieboontjes
Meer info over Sperziebonen

Snipper de sjalot. Snijd het teentje knoflook fijn. Schil de gember en snijd ook fijn. Verwijder de topjes van de sperziebonen. Breng water aan de kook en doe de sperziebonen erbij als het water kookt. Laat ze ongeveer 2 minuten koken. Giet de sperziebonen af en laat uitlekken.

Verhit de olie, bij voorkeur in een wok. Fruit hierin het sjalotje, de knoflook en gember tot het sjalotje glazig is en de knoflook begint te verkleuren. Voeg de sambal toe en bak al roerend 30 seconden mee. Voeg de sperziebonen en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat het zachtjes pruttelen tot de boontjes gaar zijn en het water verdampt is, zodat de sambal als een kleverig sausje om de sperziebonen heen zit. 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

500 gr sperziebonen
1 el olie
1 flinke el sambal (wij gebruiken hiervoor het liefst sambal badjak)
1 teentje knoflook
1 sjalot of kleine ui
2 cm verse gember

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?