Maak eerst het pizzadeeg. Doe 240 ml warm water in een kom. Strooi hier de gist en suiker over en laat 5 minuten staan tot het begint te borrelen en/of schuimen. Roer de olijfolie erdoorheen en doe 300 gram bloem erbij. Schep alles met een pollepel goed door elkaar tot het water geheel is opgenomen. Je hebt nu een droog, korrelig deeg. Zo niet, voeg wat extra bloem toe. Verplaats dit naar een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het deeg 2 minuten tot een elastische bol. Vet een kom in met een beetje olijfolie en leg hier het deeg in. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek 45 minuten rijzen. Duw daarna met je vuist het deeg terug en laat opnieuw 30 minuten rijzen.
Terwijl dat staat te rijzen kun je de ’topping’ maken. Snijd de ui in halve ringen. Snipper het teentje knoflook. Rits de naaldjes rozemarijn van de tak en hak fijn. Verhit de olie en boter in een pan op een middelmatig vuurtje. Fruit hierin de ui, knoflook en rozemarijn zachtjes 15 minuten tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Voeg een snuf zout toe zodat de uien niet te veel verkleuren.
Verwarm de oven voor op 220-240°C. Rol het pizzadeeg uit tot 4 middelgrote pizza’s of 1 grote plaatpizza. Schep de gekarameliseerde uien erop en laat een klein randje van het deeg vrij. Verdeel de geitenkaas erover. Bak de pizza’s 10-15 minuten in de oven, tot het deeg gaar en knapperig is en de geitenkaas gesmolten. Schenk voor het serveren de honing erover.