Pizzabodem van bloemkool
Meer info over Bloemkool

Deze pizzabodem is een smakelijk, gezond alternatief voor een pizzabodem gemaakt van bloem. Gemakkelijk te maken en te beleggen met toppings naar keuze, succes!

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool in roosjes en maal met behulp van een keukenmachine de roosjes tot de grootte van couscous. Meng de bloemkool in een kom met de eieren, kaas, peper en zout. Leg op een bakplaat bakpapier en smeer met de bolle kant van een lepel het mengsel over het bakpapier tot een egale bodem.

Bak de bodem in ongeveer 15-20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de bodem.

Beleg de bodem met een topping naar keuze en bak nog 5-10 minuten.

Ingrediënten

1 bloemkool
2 eieren
100 gram geraspte (belegen) kaas
peper en zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?