Verwarm de oven voor op 215°C. Snijd de champignons en knoflook in plakjes. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook 2 minuten. Voeg de champignons en blaadjes tijm toe. Roerbak tot de champignons beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Leg het pizzadeeg op een ovenplaat. Bestrijk met roomkaas. Verdeel het champignonmengsel erover. Snijd de taleggio (met schil) in stukjes en verdeel over de pizza. Bak de pizza in 15 minuten in de oven gaar en serveer direct.
Plaatpizza met champignons en taleggio
Meer info over Champignons
Taleggio is onze favoriete Italiaanse kaas. Ja heus, we eten het nog liever dan Parmezaanse kaas of mozzarella. We houden van het subtiel pittige en tegelijkertijd romige karakter van taleggio; ideaal om de smelten op een pizza.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:300 gr champignons
2 tenen knoflook
3 takjes tijm
2 el olijfolie
400 gr pizzadeeg (rol)
100 gr roomkaas
120 gr taleggio
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:
300 gr champignons
2 tenen knoflook
3 takjes tijm
2 el olijfolie
400 gr pizzadeeg (rol)
100 gr roomkaas
120 gr taleggio

300 gr champignons
2 tenen knoflook
3 takjes tijm
2 el olijfolie
400 gr pizzadeeg (rol)
100 gr roomkaas
120 gr taleggio
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!