Pompoen-currysoep*
Meer info over Pompoen

Ingrediënten

500 gr pompoen, in plakken, pitten verwijderd
4 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 el milde Indiase currypasta
500 ml groentebouillon
zout en vers gemalen zwarte peper
1 rode peper, zaad verwijderd, in flinterdunne reepjes
1 tl gemalen komijn (djinten)
75 gr Griekse yoghurt
2 naanbroodjes, in repen

Schil de plakken pompoen en snijd ze in blokjes. Verwarm in een soeppan 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui, pompoen en currypasta 2-3 minuten. Voeg de groentebouillon en zout en peper naar smaak toe en kook de pompoen in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Verhit 2 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de peperreepjes en komijn ca. 1 minuut, tot de komijn gaat geuren. Neem direct de pan van het vuur. Pureer de pompoensoep met de staafmixer tot een gladde soep. Warm de soep nog heel even zachtjes door. Verdeel de soep over kommen en schep in het midden een flinke dot yoghurt. Schenk de olie met komijn en rode peper over de yoghurt in de soep. Serveer met het naanbrood.

Ingrediënten

500 gr pompoen, in plakken, pitten verwijderd
4 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 el milde Indiase currypasta
500 ml groentebouillon
zout en vers gemalen zwarte peper
1 rode peper, zaad verwijderd, in flinterdunne reepjes
1 tl gemalen komijn (djinten)
75 gr Griekse yoghurt
2 naanbroodjes, in repen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?