Maak de ui schoon en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de bleekselderij in smalle reepjes. Haal de pitten uit de pompoen en snijd de rest, met schil, in kleine stukjes. Smelt de boter in een pan en bak hierin alle groenten glazig. Voeg het kerriepoeder toe en laat dit even meebakken. Giet de groentebouillon en de linzen erbij en breng de soep aan de kook. Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de linzen gaar zijn. Pureer de soep en breng deze op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep bij het opdienen eventueel met geraspte kaas.
Pompoen-linzensoep*
Meer info over Pompoen
Ingrediënten
1 ui1 tl kerriepoeder
2 stengels bleekselderij
1 l groentebouillon
300 gr pompoen
50 gr rode linzen
2 el boter of olie
eventueel: geraspte kaas om over de soep te strooien
Ingrediënten
1 ui
1 tl kerriepoeder
2 stengels bleekselderij
1 l groentebouillon
300 gr pompoen
50 gr rode linzen
2 el boter of olie
eventueel: geraspte kaas om over de soep te strooien
1 tl kerriepoeder
2 stengels bleekselderij
1 l groentebouillon
300 gr pompoen
50 gr rode linzen
2 el boter of olie
eventueel: geraspte kaas om over de soep te strooien
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!