Pompoen met kikkererwten en pesto

Meer info over Pompoen
Serveer met een geitenkaasje, gegrilde garnalen of gebakken zalm, of een lekkere groene salade.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 kleine pompoen
1 teen knoflook
1 kleine ui
2 el olijfolie
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 volle el pesto
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de draden en pitten en snijd het vruchtvlees in stukken. Spreid uit over een ovenplaat en meng er 1 eetlepel olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster in 25-30 minuten gaar.

Snipper ondertussen de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Giet de kikkererwten af. Voeg de kikkererwten, pesto en pompoen toe aan de pan en warm al roerend een paar minuten door. Breng op smaak en serveer.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 kleine pompoen
1 teen knoflook
1 kleine ui
2 el olijfolie
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 volle el pesto
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?