Pompoen met olijvensalsa

Meer info over Pompoen

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 groene pompoen
4 el olijfolie
12 kalamata olijven
½ sjalot
1 el kappertjes
10 gr peterselie
1 el rode wijnazijn
eventueel een snuf chilivlokken
zout en peper

Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de olijven, kappertjes en peterselie redelijk fijn. Snijd de sjalot heel fijn. Meng deze ingrediënten met de azijn en 3 eetlepels olijfolie goed door elkaar. Zet apart.

Snijd de pompoen in 8 parten en verwijder de pitten. Leg ze op een ovenplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, breng op smaak met zout en peper, voeg 1 eetlepel water toe en dek af met aluminiumfolie. Rooster 30 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en rooster nog 20-30 minuten tot de pompoen zacht is. Serveer de pompoenparten met de olijvensalsa, en bestrooi naar wens met wat chilivlokken.

 

Tip: lekker met zachte geitenkaas of feta erbij.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 groene pompoen
4 el olijfolie
12 kalamata olijven
½ sjalot
1 el kappertjes
10 gr peterselie
1 el rode wijnazijn
eventueel een snuf chilivlokken
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?