Pompoen met ravioli
Meer info over Pompoen
Heel af en toe, als we tijd én zin hebben, maken we onze eigen ravioli. Daarover later wellicht meer… Vaker spelen we een beetje vals, door lekkere kant-en-klare ravioli te kopen en die te combineren met verse groenten. Zo ook in dit recept.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

250 gr verse ravioli (het liefst met een vulling van spinazie-ricotta, geitenkaas-honing of 4-kazen)
600 gr pompoen
1 ui
2 el pijnboompitten
1 handje rucola
olijfolie
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de pitten van de pompoen en snijd de pompoen in blokjes. Spreid uit over een bakplaat en meng er 1 eetlepel olijfolie, zout en peper door. Rooster zo’n 25 minuten in de oven tot de pompoen gaar is. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schep uit de pan en zet apart. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en fruit hierin de ui rustig in 5-10 minuten zacht, zoet en glazig. Bereid de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pompoen door de ui en breng op smaak. Verdeel een beetje rucola over 2 borden. Schep het pompoen-ui-mengsel en de ravioli speels daar bovenop. Sprenkel er genereus olijfolie over en bestrooi met pijnboompitten en wat versgemalen zwarte peper.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

250 gr verse ravioli (het liefst met een vulling van spinazie-ricotta, geitenkaas-honing of 4-kazen)
600 gr pompoen
1 ui
2 el pijnboompitten
1 handje rucola
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?