Pompoen met Vietnamese dressing
Meer info over Pompoen

Een simpel gerecht met een fenomenale dressing; fris, pittig, zoet, zuur en zout. Wij eten het graag met rijst, gebakken garnalen of tofu en pinda's.

 

 

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en halveer de pompoen en schep de pitten eruit. Snijd de pompoen in plakken van 1,5 centimeter dik. Leg de pompoen in een ovenschaal en meng met olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen in ongeveer 30 minuten gaar.
Maak ondertussen de Vietnamese dressing. Verwijder de pitjes van de pepers en schil de gember. Snijd de knoflook, chilipepers, gember, lente-uitjes en koriander grof en doe ze in een blender. Rasp de schil van de limoenen erboven en pers het sap erboven uit. Voeg de vissaus en palmsuiker toe. Mix met de blender alle ingrediënten door elkaar, tot het een nog net niet helemaal fijngehakte dressing is. Proef of de dressing fris, pittig, zoet, zuur en zout tegelijk smaakt. Pas waar nodig nog een beetje aan. Serveer de geroosterde pompoen met de dressing erbij.

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

1 (butternut) pompoen
1 el olijfolie
½ teen knoflook
2 (lange) groene chilipepers (of gebruik eventueel rode)
eventueel 2 lente-uitjes
1 bos koriander
2 limoenen
2 el vissaus
25 gr palmsuiker
2 cm gember
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?