Pompoen-paprikatajine

Meer info over Pompoen | Paprika

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

800 gr pompoen
1 rode paprika
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 volle el ras el hanout (Noord-Afrikaans specerijenmengsel, te koop in ruim gesorteerde (bio)supermarkten en Midden-Oosterse winkels. Wij gebruiken altijd die van het merk Natural temptation)
1 kaneelstok
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
3 medjoul dadels
1 volle tl harissa
1 tl honing
koriander ter garnering
zout en peper
Serveer met couscous.

Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in stukken. Verhit de olie in een ruime pan. Fruit hierin de ui, knoflook en paprika tot de ui glazig is. Snijd ondertussen de pompoen in stukken (verwijder de pitten). Voeg de ras el hanout en kaneelstok toe aan de pan en fruit 2 minuten mee. Scheur de dadels in reepjes. Voeg de dadels, pompoen en tomatenblokjes toe. Vul het tomatenblikje met water en voeg genoeg water toe dat de pompoen net onder staat. Roer alles door elkaar en breng aan de kook. Laat onafgedekt 20-30 minuten pruttelen tot de pompoen gaar is en een dikke saus is ontstaan. Roer de harissa en honing erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer met blaadjes koriander.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

800 gr pompoen
1 rode paprika
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 volle el ras el hanout (Noord-Afrikaans specerijenmengsel, te koop in ruim gesorteerde (bio)supermarkten en Midden-Oosterse winkels. Wij gebruiken altijd die van het merk Natural temptation)
1 kaneelstok
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
3 medjoul dadels
1 volle tl harissa
1 tl honing
koriander ter garnering
zout en peper
Serveer met couscous.

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?