Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de zaden van de pompoen en snijd de pompoen (met schil eraan) in stukken van ongeveer 2,5 centimeter. Spreid ze uit in een ovenschaal en meng met 2 eetlepels olijfolie, 1½ theelepel garam masala, zout en peper. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven. Maak ondertussen de Tikka Masala saus. Snijd de tomaten in grove stukken en zet apart. Schil de gember en snijd in plakjes. Doe de gember, knoflooktenen en pepers in een keukenmachine en pureer tot een pasta. Verhit 4 eetlepels olie in een pan met dikke bodem op middelmatig vuur. Voeg de pasta toe en bak deze, regelmatig roerend, 8 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee, tot de kleur donkerder wordt. Voeg de kaneel, paprikapoeder en de overgebleven 1 theelepel garam masala toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg nu de tomatenstukken toe alsmede 360 ml water. Breng op smaak met zout en breng aan de kook. Laat het vervolgens 20 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan. Laat de saus iets afkoelen en pureer het daarna met behulp van een blender (of anders een staafmixer) tot een zo glad mogelijke saus. Giet de saus terug in de pan en roer de kikkererwten en geroosterde pompoen erdoor. Voeg de yoghurt toe en warm het geheel goed door. Serveer met koriander, rijst en/of naanbrood.
Tip 1: Een versimpelde maar heerlijke garam masala maak je zelf door 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 2 tl kardemonpoeder, 2 tl gemalen kaneel en 2 tl gemalen kruidnagel met elkaar te mengen. In een luchtdicht afgesloten bakje blijft het hartstikke lang goed.
Tip 2: In plaats van kikkererwten kun je ook 450 gram kip toevoegen. Snijd de kip in stukjes en leg ze in een ovenschaal. Meng er olijfolie, zout en 1 tl garam masala door. Zet naast de pompoen in de oven en rooster 25 minuten. Vervolgens voeg je het tegelijk met de pompoen toe aan de Tikka Masala saus.