Pompoencake*
Meer info over Pompoen

Ingrediënten

Voor het droge mengsel:

300 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr rietsuiker
150 gr (licht)bruine basterdsuiker
2 tl koekkruiden
2 tl zuiveringszout/baking soda/wijnsteen bakpoeder
snufje zout

Voor het natte mengsel:

ongeveer 500 gr vruchtvlees van pompoen, geraspt en geschild
200 gr gesmolten (room)boter
4 eieren
150 gr rozijnen
sap van 1 mandarijn of een scheut sinaasappelsap

Dit is een recept van abonnee Emmely.

Verwarm de heteluchtoven op 180°C.

Schil en rasp de pompoen. Smelt de boter in een pannetje en laat deze afkoelen. Verwarm de oven voor. Meng alle droge ingrediënten in een kom en roer ze goed door elkaar. Meng alle natte ingrediënten in een andere grotere kom en roer deze ook goed door elkaar. Roer vervolgens het droge mengsel door het natte mengsel tot een homogeen geheel. Giet het beslag in een ingevette bakvorm/cakeblik. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar en laat na de baktijd nog 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.

Tip: je kan i.p.v. pompoen natuurlijk ook pastinaak of wortels gebruiken. Je kunt ook gehakte noten toevoegen.

Ingrediënten

Voor het droge mengsel:

300 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr rietsuiker
150 gr (licht)bruine basterdsuiker
2 tl koekkruiden
2 tl zuiveringszout/baking soda/wijnsteen bakpoeder
snufje zout

Voor het natte mengsel:

ongeveer 500 gr vruchtvlees van pompoen, geraspt en geschild
200 gr gesmolten (room)boter
4 eieren
150 gr rozijnen
sap van 1 mandarijn of een scheut sinaasappelsap

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?