Dit is een recept van chef-kok Pepijn.
Mijn favoriete polenta, heel regelmatig op het menu van Eendracht en binnenkort op dat van Dertien!
Kook de pompoen in de room en de bouillon goed gaar, maal dit fijn in een blender of met een staafmixer. Breng het weer zachtjes aan de kook, voeg onder langzaam roeren de beide meelsoorten toe en blijf zachtjes roeren totdat de polenta dikker is (ongeveer 5 minuten). Pas op voor opschietend polenta, het is net lava! Doe de polenta in een ingevet bakblik in een laag van ongeveer 5 cm. Zet dit op 140°C 3 kwartier in de oven.
Laat dit afkoelen en snijd er plakken of blokken van of steek er rondjes uit. Je kan dit op 180°C bakken in de oven, eventueel met kaas erover. Maar mijn favoriet is om dit in plakken te grillen en dan te serveren met pittige groene bladsla (mizuna, rucola, groene mosterdsla of mijn favoriet: raapstelen) en oude kaas. Ook heerlijk als bijgerecht bij een goede stoof van wild.