Pompoenpolenta

Meer info over Pompoen

Ingrediënten

1 kilo pompoen, geschild in grote stukken
½ liter room
½ liter groentebouillon
100 gr polentameel (grof)
100 gr semolinameel (fijn)

Dit is een recept van chef-kok Pepijn.

Mijn favoriete polenta, heel regelmatig op het menu van Eendracht en binnenkort op dat van Dertien!

Kook de pompoen in de room en de bouillon goed gaar, maal dit fijn in een blender of met een staafmixer. Breng het weer zachtjes aan de kook, voeg onder langzaam roeren de beide meelsoorten toe en blijf zachtjes roeren totdat de polenta dikker is (ongeveer 5 minuten). Pas op voor opschietend polenta, het is net lava! Doe de polenta in een ingevet bakblik in een laag van ongeveer 5 cm. Zet dit op 140°C 3 kwartier in de oven.

Laat dit afkoelen en snijd er plakken of blokken van of steek er rondjes uit. Je kan dit op 180°C bakken in de oven, eventueel met kaas erover. Maar mijn favoriet is om dit in plakken te grillen en dan te serveren met pittige groene bladsla (mizuna, rucola, groene mosterdsla of mijn favoriet: raapstelen) en oude kaas. Ook heerlijk als bijgerecht bij een goede stoof van wild.

Ingrediënten

1 kilo pompoen, geschild in grote stukken
½ liter room
½ liter groentebouillon
100 gr polentameel (grof)
100 gr semolinameel (fijn)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?