Pompoenshakshuka
Meer info over Pompoen

Shakshuka, een Midden-Oosters ontbijtgerecht van gepocheerde eieren in kruidige tomatensaus, heeft de afgelopen jaren rap aan populariteit gewonnen. Zo ook bij ons. Er staat ook een recept voor shakshuka met snijbiet (Barry's favoriete ontbijt), op deze site. Deze keer onze variant met pompoen, waarmee we de prachtige vorm van de 'Sweet Dumpling' eer willen aandoen. Serveer met knapperig brood. 

 

 

Ingrediënten

Brunchgerecht 4 personen:

1 Sweet Dumpling pompoen
2 el olijfolie
1 kleine ui
1 teentje knoflook
eventueel 1 rode peper
1 el tomatenpuree
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
4 eieren
paar takjes peterselie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui, knoflook en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en peper tot glazig. Voeg de komijn- en korianderpoeder toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en 100 ml water toe, breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd ondertussen de pompoen horizontaal in 4 plakken, van ongeveer 1 centimeter dik. Snijd met een klein mesje de pitten en draden eruit, zodat je 4 mooie pompoenringen krijgt. Bestrijk de ringen rondom met olie en bestrooi met zout en peper.
Verdeel de tomatensaus over een ovenschaal waar de 4 pompoenringen net naast elkaar in passen. Leg de pompoenringen in de tomatensaus. Rooster het geheel 30-40 minuten, tot de pompoen gaar is.
Creëer een holletje in de pompoenringen door er wat tomatensaus uit te scheppen. Breek een ei in elke ring. Zet de grill van je oven aan en bak de eieren 5-10 minuten, tot het wit gestold is en het eigeel nog zacht is. We hebben gemerkt dat de garingstijd van de eieren erg kan verschillen per oven, dus houd het goed in de gaten. Strooi er tot slot wat gehakte peterselie over en serveer.

Ingrediënten

Brunchgerecht 4 personen:

1 Sweet Dumpling pompoen
2 el olijfolie
1 kleine ui
1 teentje knoflook
eventueel 1 rode peper
1 el tomatenpuree
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
4 eieren
paar takjes peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?