Schrob de pompoen goed schoon, snijd de harde onder- en bovenkant af en snijd de pompoen ongeschild in stukken. Verwijder de pitten en zaden aan de binnenkant. Fruit de ui en de knoflook in een pan met een flinke scheut olijfolie. Voeg de pompoenstukken toe en bak deze onder goed omroeren twee minuten mee. Giet de helft van de bouillon, het laurierblaadje en de tijm erbij en laat het geheel op laag vuur minimaal 20 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg extra bouillon toe tot de gewenste dikte is bereikt. Breng de soep op smaak met een snufje nootmuskaat, peper en zout. Als de room te vloeibaar is, dik hem dan iets aan met een garde of mixer. De room mag niet stijf worden. Om een mooi effect te bereiken druppelt u de room in een stervorm vanuit het midden en trekt u met een prikker van binnen naar buiten door elke druppel. Vanuit het midden kunnen de druppels ook in spiraalvorm worden getrokken.