Pompoensoep met room*
Meer info over Pompoen

Schrob de pompoen goed schoon, snijd de harde onder- en bovenkant af en snijd de pompoen ongeschild in stukken. Verwijder de pitten en zaden aan de binnenkant. Fruit de ui en de knoflook in een pan met een flinke scheut olijfolie. Voeg de pompoenstukken toe en bak deze onder goed omroeren twee minuten mee. Giet de helft van de bouillon, het laurierblaadje en de tijm erbij en laat het geheel op laag vuur minimaal 20 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg extra bouillon toe tot de gewenste dikte is bereikt. Breng de soep op smaak met een snufje nootmuskaat, peper en zout. Als de room te vloeibaar is, dik hem dan iets aan met een garde of mixer. De room mag niet stijf worden. Om een mooi effect te bereiken druppelt u de room in een stervorm vanuit het midden en trekt u met een prikker van binnen naar buiten door elke druppel. Vanuit het midden kunnen de druppels ook in spiraalvorm worden getrokken.

 

Ingrediënten

1 kleine pompoen met oranje schil
1 grote ui, fijngesnipperd
olijfolie
1 l kippen- of groentebouillon
1 teentje knoflook
tijm
1 laurierblaadje
1 dl room
nootmuskaat
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?