Portobella met witte bonen en spinazie
Meer info over Portobella

Deze rijk gevulde portobella's zijn al bijna een hoofdgerecht! Voor een veganistische variant kun je de kaas vervangen door edelgistvlokken, die je bij de natuurvoedingswinkel kunt kopen.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

4 portobella’s
150 gr spinazie
300 gr gekookte witte bonen (uitgelekt gewicht)
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 tl tijm of rozemarijn
2 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
2 el peterselie
3 el broodkruim of paneermeel
3 el geraspte belegen of Parmezaanse kaas of zachte geitenkaas
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de steel van de portobella af. Klop 1 eetlepel olijfolie en ½ eetlepel balsamicoazijn met wat zout en peper door elkaar. Kwast hier de kappen van de portobella mee in. Leg de portobella’s met hun kap naar beneden in een ovenschaal en rooster ze 10 minuten in het midden van de oven. Snipper ondertussen de ui en knoflook. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Hak de tijm of rozemarijn fijn en fruit 2 minuten mee. Snijd de spinazie in reepjes en voeg toe aan de pan wanneer de ui glazig is. Zet het vuur hoog en roerbak het mengsel tot de spinazie begint te slinken. Haal dan snel van het vuur af. Doe het spinaziemengel in een kom en meng met de witte bonen, 2 eetlepels paneermeel en 2 eetlepels kaas. Hak de peterselie fijn en meng die erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep dit mengsel in de portobella’s. Je kunt ze rijk vullen, dus wees niet bang een klein ‘bergje’ te creëren. Strooi tot slot de achtergehouden kaas en broodkruim erover. Plaats de gevulde portobella’s nog 15 minuten in de oven tot de bovenkant lekker krokant is. Schenk er vlak voor het serveren wat extra balsamicoazijn over.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

4 portobella’s
150 gr spinazie
300 gr gekookte witte bonen (uitgelekt gewicht)
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 tl tijm of rozemarijn
2 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
2 el peterselie
3 el broodkruim of paneermeel
3 el geraspte belegen of Parmezaanse kaas of zachte geitenkaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?