Portobellaburger met avocado, tomatenrelish en gorgonzola
Meer info over Avocado | Portobella | Tomaten

Recept uit het boek "I love groente" van Janneke Vreugdenhil.

Verhit de olijfolie in een sauspan en fruit hierin het sjalotje met wat zout. Voeg de knoflook toe en fruit even mee. Voeg dan de tomaten, basterdsuiker en azijn toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat sudderen tot het een dikke saus is, ongeveer 20-30 minuten. Breng op smaak met zout en peper en eventueel met nog wat suiker of azijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak het grof, samen met wat citroensap en een snuf zout. Verhit een grillpan. Bestrijk de portobella’s met olijfolie en grill ze om en om gaar. Snijd de broodjes open en beleg de onderste helften achtereenvolgens met slablaadjes, avocadopuree, gegrilde portobella, gorgonzola en tomatenrelish. Leg het kapje erop, steek er een grote prikker in en serveer.

Ingrediënten

Recept voor 2 personen:

2 el olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 tomaten, ontveld en kleingesneden
2 el bruine basterdsuiker
2 el witte wijnazijn
1 rijpe avocado
1-2 el citroensap
2 portobella’s
2 (sesam)broodjes
beetje sla
50 gram gorgonzola
2 grote prikkers

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?