Postelein-bietensalade*

Meer info over Rode bieten

Ingrediënten

4 bieten
200 gr postelein
1 eetlepel rode wijnazijn
olijfolie
1 el diksap
4 volle el kwark
een halve citroen
een paar takjes verse tijm
eventueel alfalfa
zout en peper

Kook de bieten beetgaar en verwijder de schil. Snijd ze in onregelmatige stukken en leg ze in een kom. Doe er de azijn, olijfolie, diksap, zout en peper bij en meng goed. Was de postelein en snijd het grof. Doe de kwark in een kom en voeg er het sap en de geraspte schil van de halve citroen aan toe. Roer er 2 scheutjes olijfolie, de tijmblaadjes en wat zout en peper door en schep alles voorzichtig door elkaar zodat de olie en citroen door de kwark gemarmerd zijn. Proef de dressing en knijp er desgewenst nog wat extra citroensap bij. Meng de bietjes met de postelein. Doe de kwarkdressing erbij en garneer met alfalfa.

Ingrediënten

4 bieten
200 gr postelein
1 eetlepel rode wijnazijn
olijfolie
1 el diksap
4 volle el kwark
een halve citroen
een paar takjes verse tijm
eventueel alfalfa
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?