Postelein-kikkererwtensalade

Meer info over Zomerpostelein
Wanneer we geen tijd of zin hebben om zelf te koken, halen we graag gerechtjes bij restaurant Spirit, 100% bio en vega, in de Groene Passage, Rotterdam. Onze favoriet is de salade op basis van kikkererwten en groenten die er op dat moment van het land komen. Dat inspireerde ons voor deze salade met kikkererwten en postelein.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

150 gr zomerpostelein
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 (vlees)tomaten
½ rode ui
½ citroen
3 el olijfolie
eventueel 2 volle tl za’atar (Midden-Oosters kruidenmengsel met tijm, oregano en sesamzaadjes)
4 volle el Griekse yoghurt
10 gr peterselie, koriander en/of munt
pitabroodjes voor erbij
zout en peper
Giet de kikkererwten af en spoel om. Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de ui. Hak de groene kruiden grof. Pluk de blaadjes van de zomerpostelein en snijd de steeltjes fijn. Doe al deze ingrediënten in een kom en meng door elkaar met het sap van de citroen, olijfolie en za’atar. Breng op smaak met een genereuze hoeveelheid zout en peper. Smeer de Griekse yoghurt uit over een serveerschaal. Schep de salade daar bovenop. Serveer met pitabroodjes.   Tip: ook lekker met verkruimelde feta erover of gebakken halloumi erbij.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

150 gr zomerpostelein
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 (vlees)tomaten
½ rode ui
½ citroen
3 el olijfolie
eventueel 2 volle tl za’atar (Midden-Oosters kruidenmengsel met tijm, oregano en sesamzaadjes)
4 volle el Griekse yoghurt
10 gr peterselie, koriander en/of munt
pitabroodjes voor erbij
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?