Posteleinsalade met tomatenvinaigrette

Meer info over Zomerpostelein

Normaal gesproken doe je misschien stukjes tomaat door je salade, maar je kunt er ook makkelijk en snel een verrassende dressing mee maken.

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

200 gr postelein
250 gr tomaten
3 el olijfolie
1 kleine el rode wijnazijn
100 gr walnoten
50 gr fêta
zout en peper

Was de postelein en snijd grof. Rasp de tomaten op een grove rasp. Je houdt vanzelf het velletje over. Gooi dat weg. Doe 7 eetlepels van de geraspte tomaten (met vocht) in een kommetje. Klop er de olijfolie en azijn door. Breng op smaak met zout en peper. Meng 6 eetlepels tomatenvinaigrette door de postelein. Hak de walnoten en meng ze door de salade. Verkruimel de fêta erboven. Schep tot slot nog wat vinaigrette over de salade en maal er een beetje peper over.

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

200 gr postelein
250 gr tomaten
3 el olijfolie
1 kleine el rode wijnazijn
100 gr walnoten
50 gr fêta
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?