Bietencarpaccio met twee dressings
Meer info over Rode bieten

 

 

Ingrediënten

Voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen:

Voor de carpaccio:

500 gram chioggia bietjes
1 handje rucolablaadjes
1 el verse munt, fijngehakt
1 el verse peterselie, fijngehakt
1 handje gepelde walnoten
1 el rode wijnazijn
3 el olijfolie
2 tl mosterd
1 tl honing
zout en versgemalen peper

Voor de geitenkaasdressing:

150 gram zachte geitenkaas
60 ml karnemelk
2 theelepels witte wijnazijn
1 theelepel fijngeraspte citroenschil
1 theelepel citroensap
zout en versgemalen peper

Maak eerst de carpaccio:

Schil de rauwe bietjes. Snijd de geschilde bietjes horizontaal in zeer dunne plakjes, zodat de rood-witte ringen van de Chioggia biet mooi zichtbaar worden. Dit gaat het gemakkelijkst met behulp van een mandoline of een scherpe kaasschaaf.
Klop in een grote kom een dressing van de azijn, olijfolie, mosterd en honing. Leg hierin de schijfjes biet en laat ze enkele minuten marineren. Schik hierna de bietjes mooi op een bord en bestrooi met de verse kruiden, de walnoten en enkele blaadjes Rucola.
Maak de geitenkaasdressing en giet die vlak voor het opdienen in een dun straaltje voorzichtig over de carpaccio. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.

Maak nu de geitenkaasdressing:

Klop alle ingrediënten door elkaar, of meng kort in de keukenmachine, tot alles goed glad is. Roer er wat warm water door (2-3 eetlepels) om een niet te dikke dressing te krijgen. Breng op smaak met zout en peper. De dressing kan goed afgedekt zeker 1 dag in de koelkast worden bewaard.

Ingrediënten

Voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen:

Voor de carpaccio:

500 gram chioggia bietjes
1 handje rucolablaadjes
1 el verse munt, fijngehakt
1 el verse peterselie, fijngehakt
1 handje gepelde walnoten
1 el rode wijnazijn
3 el olijfolie
2 tl mosterd
1 tl honing
zout en versgemalen peper

Voor de geitenkaasdressing:

150 gram zachte geitenkaas
60 ml karnemelk
2 theelepels witte wijnazijn
1 theelepel fijngeraspte citroenschil
1 theelepel citroensap
zout en versgemalen peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?