Prei-aardappelstoof met dragon

Meer info over Aardappel | Prei
Een fris stoofpotje met klassieke Franse smaken. De dragon maakt er iets bijzonders van.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500 gr aardappel
500 gr prei
2 el olijfolie
1 flinke teen knoflook
100 ml appelcider
350 ml groentebouillon
2 takjes dragon (vervang eventueel door peterselie)
2 volle el crème fraîche
1 tl Dijon mosterd
1 tl grove mosterd
½ citroen
zout en peper

Voorbereiding van de Ingrediënten

Begin met het schillen van de aardappels en snijd ze in grove stukken. Zorg ervoor dat de stukken niet te klein zijn, zodat ze hun textuur behouden tijdens het koken. Snijd vervolgens de prei in stukken van ongeveer 3 centimeter. Dit zorgt voor gelijkmatige kooktijden en behoudt de smaak van de prei.

Starten met de Stoof

Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden aardappel en prei toe en bak deze gedurende vijf minuten, waarbij je regelmatig omschept. Dit zorgt ervoor dat de aardappel en prei een mooie, licht goudbruine kleur krijgen en hun smaken vrijgeven. Schenk de appelcider erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het flink pruttelen totdat bijna al het vocht is verdampt. Dit geeft een rijke smaakbasis voor je stoof.

Toevoegen van Knoflook en Bouillon

Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg deze samen met de bouillon toe aan de pan. Breng opnieuw aan de kook, dek de pan af en laat het geheel rustig tien minuten koken. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed doordringen in de aardappels en prei. Na tien minuten, haal je het deksel van de pan en laat je het nog eens tien minuten pruttelen. Dit zorgt ervoor dat de aardappels volledig gaar zijn en er nog maar een klein laagje vocht in de pan zit.

Afwerking van de Stoof

Hak de dragonblaadjes grof en roer deze samen met het sap van een citroen door de prei en aardappels. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Deze toevoegingen geven een frisse en kruidige smaak aan de stoof.

Bereiden van de Mosterd-Crème Fraîche

Meng de crème fraîche met Dijon mosterd en grove mosterd in een kom. Dit mengsel zorgt voor een romige en pittige saus die perfect past bij de aardappel-prei stoof.

Serveren

Verdeel de prei-aardappelstoof over diepe borden en schep er een flinke lepel van de mosterd-crème fraîche op. Serveer direct voor een heerlijk, verwarmend gerecht dat zowel rijk aan smaken als texturen is.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500 gr aardappel
500 gr prei
2 el olijfolie
1 flinke teen knoflook
100 ml appelcider
350 ml groentebouillon
2 takjes dragon (vervang eventueel door peterselie)
2 volle el crème fraîche
1 tl Dijon mosterd
1 tl grove mosterd
½ citroen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?