
Prei-aardappelstoof met dragon
Een fris stoofpotje met klassieke Franse smaken. De dragon maakt er iets bijzonders van.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:500 gr aardappel
500 gr prei
2 el olijfolie
1 flinke teen knoflook
100 ml appelcider
350 ml groentebouillon
2 takjes dragon (vervang eventueel door peterselie)
2 volle el crème fraîche
1 tl Dijon mosterd
1 tl grove mosterd
½ citroen
zout en peper

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Snijd de prei in stukken van 3 centimeter. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin de aardappel en prei, onder af en toe omscheppen, 5 minuten. Schenk de appelcider erbij, breng aan de kook en laat flink pruttelen tot bijna al het vocht verdampt is. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Voeg de knoflook en bouillon toe aan de pan, breng opnieuw aan de kook, dek de pan af en laat rustig 10 minuten koken. Haal het deksel van de pan en laat nog 10 minuten pruttelen, tot de aardappels gaar zijn en er nog maar een klein laagje vocht in de pan zit. Hak de blaadjes dragon grof. Roer de dragon en het sap van de citroen door de prei en aardappels. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de crème fraîche, Dijon mosterd en grove mosterd door elkaar. Verdeel de prei-aardappelstoof over diepe borden en schep er een flinke lepel van de mosterd-crème fraîche op.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:
500 gr aardappel
500 gr prei
2 el olijfolie
1 flinke teen knoflook
100 ml appelcider
350 ml groentebouillon
2 takjes dragon (vervang eventueel door peterselie)
2 volle el crème fraîche
1 tl Dijon mosterd
1 tl grove mosterd
½ citroen
zout en peper

500 gr aardappel
500 gr prei
2 el olijfolie
1 flinke teen knoflook
100 ml appelcider
350 ml groentebouillon
2 takjes dragon (vervang eventueel door peterselie)
2 volle el crème fraîche
1 tl Dijon mosterd
1 tl grove mosterd
½ citroen
zout en peper


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
