Verwijder de kontjes en het donkergroene gedeelte van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en was indien nodig. Snijd vervolgens in halve plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de prei en knoflook tot de prei zacht is. Snijd de salie fijn en roer erdoorheen.
Snijd het brood in dikke plakken en vervolgens in repen, zodat je als het ware zeer grote croutons krijgt. Rasp de kaas. Meng de prei, croutons en 150 gram kaas door elkaar en leg in een ovenschaal.
Klop de eieren, melk en mosterd goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met flink wat zout en peper. Schenk dit over het prei-broodmengsel en laat 15 minuten staan zodat het eimengsel in het brood kan trekken. Strooi de overige kaas erover.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de schotel 40-45 minuten tot het gaar en knapperig is. Serveer direct uit de oven.