Prei met room*
Meer info over Prei

   

 

Was de prei grondig en snijd in stukjes van 1 cm breed. Hak het bonenkruid of tijm fijn. Pel en snipper de knoflook. Smelt de boter in een pan en fruit de knoflook en het bonenkruid of tijm kort op halfhoog vuur. Voeg de prei toe en schep goed om. Giet de bouillon erbij, draai het vuur laag en leg het deksel op de pan. Laat de prei 15-20 minuten stoven. Borstel intussen de citroen onder de hete kraan af en rasp de schil. Schep de room en de citroenrasp door de prei, breng op smaak met wat zout en peper en desgewenst de sambal of harissa. Voeg eventueel nog een scheutje citroensap toe.

Ingrediënten

3 dikke stengels prei (ongeveer 1 kg)
een paar takjes bonenkruid of tijm
2 teentjes knoflook
2 el boter
150 ml vlees- of groentebouillon
1/2 citroen
150 ml slagroom
zout en versgemalen peper
desgewenst 1 mespunt sambal of harissa

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?