Maak de ui schoon en snijd hem in kleine stukjes. Verwarm de boter in een pan en bak de stukjes ui glazig. Voeg de rijst met het kerriepoeder toe en bak deze even mee. Voeg 5 deciliter water met zout toe en breng de rijst aan de kook. Zet na 5 minuten een sudderplaatje onder de rijst. Laat de rijst in 45 minuten gaar worden. Maak intussen de prei schoon en snijd deze in ringetjes. Verwarm de overige boter in een pan en bak de prei op laag vuur in 15 minuten gaar. Voeg het zout en de crème fraîche toe en zet de pan van het vuur. Vet een ovenschotel in. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de helft van de gare rijst in de schaal en verdeel de helft van de prei hierover. Herhaal dit nog een keer. Verdeel de kaas over de prei en zet de schotel 20 minuten in de oven.

Prei-ovenschotel met rijst*
Meer info over Prei
Ingrediënten
1 ui4 eetlepels boter
150 gr zilvervliesrijst
2 tl kerriepoeder
zout
750 gr prei
2 el crème fraïche
25 gr geraspte kaas

Ingrediënten
1 ui
4 eetlepels boter
150 gr zilvervliesrijst
2 tl kerriepoeder
zout
750 gr prei
2 el crème fraïche
25 gr geraspte kaas

4 eetlepels boter
150 gr zilvervliesrijst
2 tl kerriepoeder
zout
750 gr prei
2 el crème fraïche
25 gr geraspte kaas


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
