Maak van te voren de vinaigrette. Doe de saffraan, azijn, witte wijn en honing in een klein pannetje. Verwarm op een laag vuur tot de honing is opgelost. Halveer de lente-uien en snijd in ragfijne reepjes. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Voeg ze toe aan de pan en warm 2 minuten mee. Rooster het korianderzaad, venkelzaad en de peperkorrels in een droge koekenpan tot je ze begint te ruiken. Kneus ze grof in een vijzel. Voeg de chilivlokken, tijm, specerijen, olie en citroensap toe aan de pan en roer door. Schenk alles in een weckpot en schud stevig door elkaar. Breng op smaak met wat zout. Na een uurtje of langer rusten is de vinaigrette op z’n lekkerst.

Prei van de bbq met specerijenvinaigrette
Meer info over Prei
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:3 preien
1 el hazelnoten
Voor de vinaigrette:
15 saffraandraadjes
2 el appelciderazijn
1 el witte wijn
1 tl honing
2 lente-uien
1 teen knoflook
flinke snuf chilivlokken
blaadjes van 1 tak tijm
1 tl korianderzaad
1 tl venkelzaad
1 tl zwarte peperkorrels
125 ml extra vergine olijfolie
sap van ½ citroen
zout

Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:
3 preien
1 el hazelnoten
Voor de vinaigrette:
15 saffraandraadjes
2 el appelciderazijn
1 el witte wijn
1 tl honing
2 lente-uien
1 teen knoflook
flinke snuf chilivlokken
blaadjes van 1 tak tijm
1 tl korianderzaad
1 tl venkelzaad
1 tl zwarte peperkorrels
125 ml extra vergine olijfolie
sap van ½ citroen
zout

3 preien
1 el hazelnoten
Voor de vinaigrette:
15 saffraandraadjes
2 el appelciderazijn
1 el witte wijn
1 tl honing
2 lente-uien
1 teen knoflook
flinke snuf chilivlokken
blaadjes van 1 tak tijm
1 tl korianderzaad
1 tl venkelzaad
1 tl zwarte peperkorrels
125 ml extra vergine olijfolie
sap van ½ citroen
zout


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
