Preipannenkoekjes
Meer info over Prei

Serveer deze pannenkoekjes met partjes limoen, guacamole, salsa en ringetjes ingelegde jalapeños. Een op de huid gebakken stukje witvis past er bijzonder goed bij.

Ingrediënten

Voor- of bijgerecht 4 personen:

1 kleine prei of ½ grote prei
50 gr bloem
100 ml melk
1 ei
1 tl bakpoeder
50 gr kaas
1 tl chilivlokken of cayennepeper
olijfolie
zout en peper

Meng de bloem en bakpoeder in een kom. Voeg het ei en de melk toe en klop tot een glad beslag. Halveer de prei in de lengte, spoel goed af en snijd in dunne reepjes. Rasp de kaas. Voeg de prei en kaas toe aan het beslag. Breng goed op smaak met chilivlokken, zout en versgemalen peper. Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Schep 3 eetlepels van het beslag in de pan, druk voorzichtig aan, zodat je een pannenkoekje krijgt van ongeveer 10 centimeter doorsnede. Bak het pannenkoekje ongeveer 3 minuten per kant, totdat hij gaar is en rondom mooi goudbruin. Maak op deze manier meerdere pannenkoekjes in de pan of bak ze één voor één. Je zult ongeveer 8 kleine pannenkoekjes kunnen maken. Je kunt ze goed warm houden in een oven op 70°C.

Ingrediënten

Voor- of bijgerecht 4 personen:

1 kleine prei of ½ grote prei
50 gr bloem
100 ml melk
1 ei
1 tl bakpoeder
50 gr kaas
1 tl chilivlokken of cayennepeper
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?