Preiplaattaart
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:600 gr prei
1 ui
2 tenen knoflook
2 takken tijm
1 el boter
1 plak bladerdeeg van ongeveer 40 bij 24 cm (koelvers, op rol)
1 ei
1 el honing
50 gr walnoten
150 gr boerenbrie
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en knoflook. Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Was de prei en snijd in dunne ringen. Voeg de prei en tijm toe aan de pan en roerbak 10-15 minuten tot het een zacht mengsel is. Breng op smaak met zout en peper.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een rand door 1 centimeter van het bladerdeeg rondom naar binnen te vouwen. Schep het preimengsel gelijkmatig op het bladerdeeg en zorg ervoor dat je de rand vrij houdt. Snijd de brie in plakken. Verdeel de brie en walnoten over de prei. Schenk de honing erover. Klop het eitje los en bestrijk hiermee de omgevouwen bladerdeegrand.
Bak de plaattaart 20-25 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en gerezen is en de brie gesmolten.
Ingrediënten
600 gr prei
1 ui
2 tenen knoflook
2 takken tijm
1 el boter
1 plak bladerdeeg van ongeveer 40 bij 24 cm (koelvers, op rol)
1 ei
1 el honing
50 gr walnoten
150 gr boerenbrie
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!