Maak de preien schoon en snijd ze in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe de boter in een diepe pan en fruit hierin de aardappelen en de prei even aan. Giet de bouillon erbij en laat een kwatiertje stoven tot alle groenten gaar zijn. Voeg de melk toe en pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper. Strooi voor het serveren de groene kruiden erover. De gerookte vis in de soep even warm laten worden of op brood serveren.
Preisoep
Meer info over Prei
Volgens abonnee Ada de lekkerste en gemakkelijkste preisoep!
Ingrediënten
5 grote preien500 gr aardappelen
3 el boter
1,5 l kippen- of groentebouillon
2,5 dl melk
zout en peper naar smaak
2 el verse groene kruiden
100 gr gerookte vis
Ingrediënten
5 grote preien
500 gr aardappelen
3 el boter
1,5 l kippen- of groentebouillon
2,5 dl melk
zout en peper naar smaak
2 el verse groene kruiden
100 gr gerookte vis
500 gr aardappelen
3 el boter
1,5 l kippen- of groentebouillon
2,5 dl melk
zout en peper naar smaak
2 el verse groene kruiden
100 gr gerookte vis
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!