Preispiesjes met muhammara

Meer info over Prei | Knoflook
Een lekker vegagerechtje dat zich uitstekend leent voor bereiding op de barbecue.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 flinke preien
1 tak oregano
1 teen knoflook
2 el olijfolie
4 el muhammara (kant-en-klaar of zelfgemaakt met het recept ‘paprika-walnootdip/spread’ van onze website)
zout en peper

Snijd de preien in ronde plakken van 1,5 centimeter dik. Leg ze in een enkele laag in een brede pan en schenk er water bij tot ze voor de helft onder staan. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 5 minuten rustig pruttelen tot de prei zacht is. Schep de prei voorzichtig uit de pan en laat afkoelen.

Snijd de knoflook en oregano fijn en meng met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rijg de prei aan 4-6 metalen spiesen (gebruik je houten spiesen, wel deze dan eerst ten minste 30 minuten in water). Bestrijk ze met een bakkwast rondom met de oregano-olie. Grill de preispiesen op een bbq of grillpan 2 minuten per kant, tot ze goede schroeistrepen hebben. Strijk met de achterkant van een lepel de muhammara over 2 borden en leg hier de spiesjes op.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 flinke preien
1 tak oregano
1 teen knoflook
2 el olijfolie
4 el muhammara (kant-en-klaar of zelfgemaakt met het recept ‘paprika-walnootdip/spread’ van onze website)
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?