Provençaalse gepaneerde tomaten

Meer info over Tomaten

We gaan al een aantal jaren in de zomer kamperen bij dezelfde camping in de Provence. In de buurt daarvan zit een heel leuk restaurantje, met prachtig uitzicht en heerlijk Frans eten. Wat je er ook besteld, je krijgt er altijd deze gepaneerde tomaten bij.

 

 

Ingrediënten

Klein bijgerecht 4 personen:

6 tomaten
50 gr paneermeel, broodkruim of panko
2 teentjes knoflook
20 gr verse peterselie
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
4 el olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de tomaten horizontaal. Bestrooi de snijkanten met zout en laat 15 minuten staan. Hak ondertussen de knoflook en peterselie zo fijn mogelijk. Meng het paneermeel met de peterselie, knoflook, Provençaalse kruiden en olijfolie goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg de tomaten hier met de snijkant naar beneden in. Bak de tomaten zonder te bewegen 2-5 minuten, tot het snijvlak een beetje geschroeid en uitgedroogd is. Leg de tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Verdeel met een lepel het paneermengsel erover. Druk het met je vingers voorzichtig aan. Rooster de tomaten 15-20 minuten in de oven tot ze bovenop goudbruin en krokant zijn.

Tip: lekker bij pasta met groene kool (zie recept op deze website).

Ingrediënten

Klein bijgerecht 4 personen:

6 tomaten
50 gr paneermeel, broodkruim of panko
2 teentjes knoflook
20 gr verse peterselie
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
4 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?